Gävle Hamn AB väljer anläggningsregister från INSIKT

2021-nov-11 12:17:26 Christopher Jonsson

Gävle Hamn AB har valt INSIKTs webbaserade anläggningsregister INSIKT Komponent för sitt fastighetsbestånd. INSIKT Komponent ger stöd för komponentavskrivningar enligt K3 genom enkel och överskådlig komponentindelning, samt hantering av skattemässiga såväl som bokföringsmässiga värden. Utöver detta så underlättar dessutom systemet hanteringen av utrangeringar, upp- och nedskrivningar, analys via rapporter och framtagande av bokföringsorder för inläsning till Gävle Hamns ekonomisystem Hogia.

Med anläggningsregister genom INSIKT Komponent får man tid över till annat genom den komponentmodell som framtas efter kundens behov. Det finns inte några begränsningar över val av komponentmodell eller antalet komponenter och man kan lägga komponenter på den nivå som man själv önskar, exempelvis fastighet, byggnad, lokal, m.m. Bokföringsorder gällande avskrivningar enligt K3 kan skapas direkt i INSIKT Komponent och kopplas till befintligt ekonomisystem, i Gävle Hamns fall Hogia.

”Vi valde INSIKT Komponent för att minska vår administrativa tid för hantering av skattemässig avskrivning av våra komponenter”
Ulrika Kruukka, Ekonomichef

Gävle Hamn AB
Med sitt strategiska läge strax norr om Stockholm och i direkt anslutning till den industritäta regionen i Mellansverige är Gävle hamn ett naturligt nav för import och export på ostkusten, via sjötransport, järnväg och väg.

För mer information: www.gavlehamn.se

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!